Kausiennakko 2017: HIFK

Mistä tulee?

Vähän turhan monella tavalla vaikealta kaudelta. Pidetyn Honkavaaran potkut, epäonnistunut nuorennusleikkaus ja siitä kärsiminen, avainpelaajien loukkaantumiset… Loppukaudesta HIFK oli mukana jonkinlaisessa uudelleen-versioinnissa ”maailman hitaimmasta takaa-ajosta”, jossa se onnistui Interin (ja PK-35) suosiollisella avustuksella säilyttämään sarjapaikkansa.

Pelillisesti HIFK:sta on vaikea sanoa mitään määritelmää. Helsinkiläiset koetaan kai yleisesti pallonhallintajoukkueeksi, mutta aika kiire on palloa saada toisaalta eteenpäinkin, varsinkin boksiin HIFK pelaa palloa heti kun siihen jonkinlainen mahdollisuus on.

HIFK

Talvi

Jos Antti Muurinen sanoo talven olleen ”helvetin huono” niin siihen ei liene lisättävää. Kim Raimin ja Nosh A Lodyn lisäksi tulleet ovat nuoria pelaajia, joiden tasosta itselläni ei ole tarkkaa käsitystä. Muurisen valmentajaidentiteettiin tämä toinen puoli pelaajarekrytointi-politiikasta ei tosin millään tavalla osu. Tärkeää oli Mika Väyrysen jatko, saa nähdä kerääkö seura jostain rahat Mikael Forssellin tai vaikka Erfan Zenelin palkkaamiseen.

Tulokset ovat edustaneet sitä ”helvetin huono”-osastoa. Se on voittanut toistaiseksi ainoastaan Kakkosen KTP:n, ja onnistui häviämään jopa omalle reservijoukkueelleen.

Minne menee?

Jos jatkaa näin, menee sarjaporrasta alaspäin ennemmin tai myöhemmin. Jos ei nyt, niin ensi kaudella. Ja kun menee yhden portaan alaspäin, voi mennä useammankin. Mitään jalkapallon suurseuraa ei Helsingin IFK:sta näillä näkymin ole tulossa.

IFK:ta johdetaan vähän kuin amerikkalaista franchise-urheilujoukkuetta. On franchise pelaaja Väyrynen, ja valmentajaksi hankitaan myös tällainen ”brändi-nimi”, jonka kukaan ei varmaan uskokaan olevan mikään pelillinen visionääri, mutta joka ”houkuttelee pelaajia” seuraan. On (kieltämättä hienoa kulttuuria edustava) fanijärjestö Klacken, joka tuntuu olevan tärkein asia seurassa. Ja näin voi toki ollakin, Veikkausliigaseuran ehdoton valtti tulee olla paikallisuus ja tiettyjen omien arvojen edustus. Mutta pelitapaa ei voi rakentaa kannattajien ympärille, eikä kauden läpivieminen voi perustua siihen että ”ollaan IFK”, ainakaan niin kauaa kuin IFK ei tarkoita jalkapallon pelitavallisesti yhtään mitään.

HIFK on ryhmä kokeneita, hyviä jalkapalloilijoita, ja joukkueessa tuntuu olevan hyvä henki. Kannattajat ja pääkaupungin derbyt lisäävät jalkapallokulttuuria, ja seuran junioriputken yläpää vetää laadukkaita pelaajia, jotka haistavat verrattain helpot liigaminuutit. Mutta ydintuote, sisältö, pitää saada parempaan kuosiin. Sarjan huonoimpien joukkueiden huonous ostaa IFK:lle todennäköisesti yhden kauden lisäajan tehdä sarjapaikallaan jotain järkevää ja pitkäjänteistä. Ei putoa, eikä pääse yleisurheilusta ja olympialaisista tutuille ”pistesijoille”.

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s