Varsinais-Suomen All Stars

TPS:n toimitusjohtaja Juha Reini kuvaili ensi kauden TPS-joukkuetta nuoreksi ja varsinaissuomalaiseksi. Sen innoittamana päätin rakennella Varsinais-Suomen joukkueista jonkinlaisen All-Starsin kriteerinä se, että pelaajalla saattaisi olla jotain annettavaa Veikkausliigassa. Arviot perustuvat allekirjoittaneen mielipiteeseen, joiltain pelaajilta olen nähnyt muutaman pelin ja joiltain varmaan toista sataa. Kaikki TPS:n joukkueissa (B, A, Åbo IFK) pelaavat pelaajat on jätetty listalta ulos.

MV: Olli Lehtilä, (-91), SalPa

TPS-kasvatti Lehtilä on maalivahtivalmentaja Jyri Niemisen näköinen maalivahti, melkein kirjaimellisesti. Lyhyehkö, mutta erittäin kimmoisa Lehtilä on erinomainen reaktiotorjuja ja jalalla pelaamisessa jo nyt liigan maalivahtien ylempää keskikastia. Esiintyi luotettavasti 2012, ja olisi sopiva kirittäjä nuoremmille maalivahdeille. Opinnot pitänevät miehen Turussa.

Vasen puolustaja: Kalle Mäkinen (-89), Masku

Luotettava ja kokenut vasenjalkainen puolustaja, josta tietää tasan tarkkaan mitä saa. Jäi ilman jatkosopimusta kauden 2011 jälkeen, mutta nyt tarvetta olisi. Koulutukseltaan toppari, jossa pystynee stunttaamaan nuorempiaan kelvollisella tasolla. Opiskelee Turussa urheilijoille suunnatulla linjalla, joten pelaaminen ja opiskelu yhdistettävissä. Viime kaudella Maskussa 22 ottelua.

Toppari: Rasmus Holma (-92), Masku

Pelasi 2012 huikean kauden Åbo IFK:ssa, ja jatkoi samalla tavalla Maskussa. Kaikki 26 peliä pelannut Holma on tasaisen hyvä toppari, erittäin vahva sekä maassa että ilmassa, pallon kanssa taitava ja älykäs. Ei pelkää vastuuta. Miksei saanut mahdollisuutta kummassakaan liigaseurassa, on kysymysmerkki.

Toppari: Mikael Liespuu (-91), SalPa

Tuttu nimi TPS-henkisille, kasvanut johtajaksi Åbo IFK:ssa ja SalPa:ssa. Muodosti Holman kanssa Kakkosen parhaan toppariparin 2012. Ulottuva, oikea-aikainen ja riittävän kova Liespuu on kehittynyt vastuun alla myös pelinavaajana. Opinnot Turussa.

Oikea puolustaja: Niklas Friberg (-96), SalPa

Harjoitteli jo kuluvalla kaudella TPS:n kanssa, ja ollut SalPa:n runkopelaajia jo kaksi kautta. Nopea, oikeajalkainen puolustaja, jolla hyvä potkutekniikka. Pelannut paljon miesten pelejä, jonka ansiosta saattaa olla valmis ottamaan seuraavan askeleen.

 Keskikenttäpelaaja: Niklas Blomqvist (-96), KaaPo

Parin vuoden takainen piirin vuoden juniori on toipunut pahasta polvivammastaan. Poikkeuksellinen pelaajatyyppi, kahdensuunnan keskikenttäpelaaja joka pystyisi pelaamaan kumpaa tahansa roolia (hyökkäävä tai puolustava) yhtä lailla korkealla tasolla. Räjähtävä liikkeissään, hyvä pelikäsitys ja potkutekniikka. Kokemusta vain A-junioreiden SM-sarjasta, joten opeteltavaa löytyy.

Keskikenttäpelaaja: Santeri Suvala (-90), Masku

2012 Kolmosen paras pelaaja, 2013 12 maalia Kakkosessa nousijajoukkueelle keskikentältä. Maskun kasvatti joka kävi pelaamassa B- ja A-ikäluokat TPS:ssa. Oli silloinkin erittäin hyvä, mutta jäi vielä lupaavampien ja lupaavampina pidettyjen pelaajien varjoon ja joutui pelaamaan laidalla ja puolustajana. Älykäs pelaaja, todella vahva kaksinkamppailuissa ja molempien jalkojen laukaus on todellinen uhka 30 metrin säteellä maalista. Opiskellut muutaman vuoden Rovaniemellä ja ilmeisesti jatkossakin.

Laitapelaaja: J-P Jääskeläinen (-96), KaaPo

Äijämäinen laituri pelasi 2012 miesten pelejä Kolmosessa ja pärjäsi hyvin. Viime kaudella A-junnujen SM-pronssia FC Kaarinassa. Nopea ja suoraviivainen pelaaja, jolla on erinomainen tasapaino. Erilainen vaihtoehto vuotta vanhemmalle Riku Sjöroosille, pysyy Sjöroosia enemmän omalla laidallaan ja etenee sitä pitkin päätyyn.

Laitapelaaja: Oskari Jakonen (-97), SalPa

Jakosen peli on mukavaa katsottavaa. Liikkuu kevyesti ja käsittelee palloa kauniisti. Hakee aktiivisesti viimeisellä kolmanneksella ratkaisevaa syöttöä, antaa erikoistilanteita. Pelasi jo edellisellä kaudella kiitettävästi, tällä kaudella paljon. Tehoja pitäisi Jakosen tyyppiselle pelaajalle tulla nykyistä enemmän (viime kaudella 3 maalia), siitä homma on nyt kiinni.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja: Lassi Lahti (-95), KaaPo

FC Kaarinan A-junioreiden hyökkäyspelin sielu. Harvinainen juniori siinä suhteessa, että osaa käyttää kroppaansa erittäin hyvin avukseen. Fiksu pelaaja joka osaa tehdä tilaa itselleen niin pallottomana kuin pallollisena, sitoo itseensä pelaajia ja pelaa välillä nopeita yhden kosketuksen jatkoja. Erittäin vaarallinen oikea jalka.

Hyökkääjä: Jaakko Oksanen (-96), SalPa

Oksasella on kaikki periaatteessa kunnossa. Kokonaisvaltainen hyökkääjä joka tekee aktiivisesti töitä, liikkuu dynaamisesti ja on hyvä pääpelaaja. Maaleja syntyi kuitenkin Kakkosessa viime kaudella ainoastaan kolme, joka on esimerkiksi Maskun Niklas Harjulan 16 verrattuna laiha saalis (Harjulalta en ole nähnyt yhtään kokonaista peliä).

Advertisement
Kategoria(t): Veikkausliiga Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Varsinais-Suomen All Stars

  1. Sakari Pääsiäinen sanoo:

    Erittäin kiinnostavaa, kiitokset kirjoituksesta. Friberg Tepsiin Rähmösen korvaajaksi, jos Räpsä loikkaa Interiin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s